Mencari sinar Ramadhan..

Ahlan wasahlan..nahnu fi syahr Rejab.. Selamat beramal di bulan mulia ini. moga keberkahan bulan ini melimpahi alam semesta..kami di MITIB tidak lupa juga menganjurkan pelbagai program sepanjang bulan Rejab & Syaaban ini..Antaranya Kempen solat jemaah, tazkirah, diskusi kitab, jejak ulamak, ifthor jamaie..&  kemuncaknya program Halaqah Huffaz yg akan dibaca 30 juzuk AlQuran secara hafazan serta dihadiahkan buat arwah muslimin dan muslimat..Jgn lupa kita singgah di ” Raudhatul Jannah ” ( taman syurga ) memetik buahnya yg lazat..

Sama-sama kita perbanyak doa dan zikir:

اَللّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِي رَجَب وَشَعْبَانَ، وَبَلِّغْنَا شَهْرَ رَمَضَانَ، واَعِنَّا عَلَى الصِّيَامِ وَالْقِيَامِ وَحِفْظِ اللِّسَانِ، وَغَضِّ الْبَصَرِ، وَلاَ تَجْعَلْ حَظَّـنَا مِنْهُ الْجُوعَ وَالْعَطَش

Rasulullah  Saw juga bersabda: “Bulan Rejab adalah bulan Allah Yang Maha Agung, tidak ada bulan yang menandingi kemuliaan dan keutamaannya. Di dalamnya diharamkan berperang dengan orang-orang kafir, karena bulan Rejab adalah bulan Allah, Sya’ban adalah bulanku dan Ramadhan adalah bulan ummatku. Barangsiapa yang berpuasa sehari di dalamnya wajib baginya memperoleh ridha Allah, dijauhkan dari murkanya, dan diselamatkan dari semua pintu neraka.”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: